понеделник, 29 април 2024 г.

Скандали между Мирчев и Генерала саботират ДБ

Росен Димитров за в. „Галерия“

Огромни скандали между „Да, България“ и ДСБ клатят листите на новата демократична коалиция, научи „Галерия“. Сивият кардинал на първите Ивайло Мирчев се е хванал за гушата с генерал Атанасов заради реденето на листите. Това е причината коалицията ПП-ДБ да бави до последния момент регистриране на кандидатите.

От „Промяната“ гласуваха своите участници в листите още миналата сряда, 22 февруари, и оттогава чакат  безрезултатно  партньорите си да се разберат за своите места в листата.

Някои от препирните между лагерите на Мирчев и генерала били комични. Спорело се кой да прати хора на седмо място в райони, в които новата коалиция не разчита на повече от 2 депутатски места. Кандидатите на ПП се чудели с какви хора са се захванали, но Кирил Петков и Асен Василев им дали нареждане да траят.

„Ако така ще бъде цялата кампания, ще ходим един месец с високо кръвно“, недоволствали от „Промяната“ пред ръководството. Но не могат да направят нищо. И без това ПП даде много повече избираеми места на коалиционните си партньори, отколкото биха спечелили от „Демократична България“, ако се явят самостоятелно.

Но това не пречело Мирчев и генерала да се карат до последната секунда. В „Промяната“ направили огромен компромис, давайки на партньорите си Велико Търново и Добрич, където имат страхотни кандидати и организации. Само и само да има мир. Но били безпомощни, когато Мирчев и Атанасов се изпокарали кой да вземе избираемите позиции.

Иначе „Галерия“ позна, както винаги – за Лена Бориславова беше пазено до последно второто място в 24МИР на София. Там юристката ще бъде директно след водача на листата Христо Иванов. Според наша информация Лена е направила собствено проучване дали присъствието й ще качи резултата на коалицията в София.

Явно сондажът на социолозите й е дал кураж да се включи в кампанията, където със сигурност ще бъде залята отново с тонове помия.

От „Промяната“ съобщиха също, че непокорният депутат Александър Дунчев сам се е отказал от второто място в Софийска област. Екологът заговори за задкулисие, обиден, че не е бил оставен за лидер. „Сашо е много честно момче и си преследва каузите, няма да кажем лоша дума за него. Но има едни доста подли съветници, които понякога го водят за носа. Ще разбере един ден, че са го подвели с чисто користни цели“, споделиха колеги на Дунчев от „Промяната“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html