понеделник, 29 април 2024 г.

Николай Милков е на прием в Женева по повод Националния празник на България

Снимка: Министерство на външните работи

Николай Милков присъства на прием по повод Националния празник на България – 3 март, даван от постоянното ни представителство в Женева за дипломатическата общност, изтъкнати представители на швейцарското общество и за българската общност. Това съобщиха от Министерството на външните работи на сайта си.

Министър Милков е на посещение в Швейцария за участие в Сегментите на високо равнище на 52-та сесия на Съвета на ООН по правата на човека и на Конференцията по разоръжаването до 2 март.

В приветствието си министър Милков подчерта, че Трети март е свещена дата за всички българи, защото на този ден страната ни възкръсва за нов живот. „Трети март е ден за почит и благодарност пред величавата саможертва на участниците в борбата за свободата“, заяви Милков.

Министърът на външните работи пожела на сънародниците ни в Швейцария успех в тяхната историческа мисия да свързват двата приятелски народа. Милков посочи, че много българи работят в международни организации, в банковия сектор, медицинските услуги, сферите на компютърните технологии, културата, изкуството и науката в Швейцария и тяхната помощ е от съществено значение за развитието на българо-швейцарските отношения.

Министър Николай Милков благодари на българската общност за усилията за съхраняването на националната ни култура и идентичност. По думите му България е там, където са българите, защото носят българския дух, слово и идентичност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html