понеделник, 29 април 2024 г.

Жената на Педро Санчес съди за 100 000 евро ТВ водеща


Испанският премиер със съпругата му Мария Бегоня Гомес Фернандес (вляво) по време на посещението му в Южна Африка през октомври 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жената на испанския министър председател Педро Санчес съди да 100 000 евро ТВ водеща. Причината е изказване, че е транссексуална и участва в международна мрежа за трафик на наркотици. Освен към водещия, адвокатите на премиерската съпруга са внесли иск и към директора на предаването, който е позволил разпространението на неверните данни, съобщава БНР.

48-годишната съпруга на премиера Санчес – Мария Бегоня Гомес Фернандес, настоява за публично извинение и опровержение на неверните факти и за парично обезщетение от 100 000 евро. Според нея фалшивите новини се разпространяват нарочно в годината на парламентарни и местни избори, за да навредят на политическата кариера на мъжа ѝ и да я злепоставят публично.

В телевизионното предаване Los Intocables на Distrito TV водещата Пилар Базелга каза, че премиершата е била мъж и след това е пожелала да смени пола си, че има гей традиции в рода си и че участва в международна мрежа за разпространение на наркотици от Мароко към Испания. Дори твърди, че мароканските тайни служби имат доказателства, които могат да използват срещу премиера Санчес. В предаването се казва още, че Мария Бегоня Гомес Фернандес се е възползвала от премиерски пост на съпруга си, за да получи високоплатени служби.

Според адвокатите й обаче заради клеветите, които са уронили професионалния й престиж, тя е била освободена от длъжност и дори се е наложило да върне вече получените суми по договорите, което й е нанесло морални и материални щети. Те са подали жалба и срещу директора на предаването Еврико Кампано и самата телевизия.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html