понеделник, 29 април 2024 г.

„Медицински надзор“ откри лекарска грешки при разследване смъртта на пациентка в ИСУЛ

„Медицински надзор“ е разследвал смъртта на жена от София, починала от инсулт и констатира пропуски от страна на медиците, предава Нова телевизия.

Близки на починалата Дафинка Езекиева разкаха, че жената е отведена на 15 януари по спешност в болница ИСУЛ. Извикали линейка, тъй като паднала и си ударила главата. Според семейството й състоянието й е било подценено от страна на лекарите. Въпреки че жената имала травма на главата от падането, не й е направен скенер, твърди внучката на пациентката.

По случая започна проверка от страна на „Медицински надзор“.

В първата част от проверката, която приключи, е записано, че са допуснати грешки от страна на лекарите и че предстои разследване, коментира Мария Танова, внучка на починалата жена.

„Документа от агенцията потвърждават съмненията ми и тези на близките“, посочи тя. И допълни, че очаква нарушителите да понесат сериозни наказания, а не да си останат само с мъмрене.

„Ще направя всичко нужно, за да има наказания. Ако трябва ще се консултираме с адвокат. Каквото трябва, това ще направя“, допълни внучката.

„Направих консултация и с други лекари и те ми казаха, че най-голямата грешка е, че не е направен скенер на баба ми. Ако е бил направен, са щели да видят кръвоизлива и е било теоретично възможно да бъде разсеян, защото може би е щял да бъде по-малък“, коментира младата жена.

След 18 часа кръвоизлива вече е бил огромен и колкото и да са искали лекарите, не са можели да я спасят. В интензивно отделение лекарите бяха много готини и вярвам, че са опитали всичко, за да спасят баба, допълни тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html