петък, 3 май 2024 г.

Тейлър Суифт е най-богатата жена според класация на „Форбс“

Билетите за концертите на 33-годишната певица се продават като топъл хляб

Авторитетното списание „Форбс“ публикува традиционния си списък с най-високоплатени личности за изминалата година. Естествено, в него има много знаменитости от света на шоубизнеса. Попдивата Тейлър Суифт се нарежда на престижното девето място със спечелени 92 милиона долара за 12 месеца. Красивата певица е единствената дама в топ 10.

Отчетените приходи на изпълнителката са от продажби на албуми, стрийминг на песни, концерти, лицензионни и музикални сделки. Миналата година тя издаде десетия си студиен албум „Миднайтс“, който счупи рекорда на Спотифлай за най-много еднодневни слушания. Албумът продаде най-много плочи за една седмица в историята на века и стана най-продаваната тава на годината. Приходите на 33-годишната Тейлър от предстоящото й турне обаче няма да бъдат отчитани, докато концертите не приключат официално. Предвид факта, че билетите за шоуто се продават като топъл хляб, нищо чудно догодина певицата да е още по-напред в класацията.

Рок бандата „Дженесис“ оглави класацията на списанието със спечелени 230 милиона долара само за 12 месеца. През цялата година група обикаляше света, а музикантите печелеха и от продажби на албуми и фен артикули.

На второ място е Стинг, който е изкарал 210 милиона долара, след като продаде целия си музикален каталог за 300 милиона на „Юнивърсал мюзикал груп“. Тайлър Пери е зад него, като богатството му е нараснало със 175 милиона. На четвърто място са Трей Паркър и Мат Стоун, създателите на „Саут парк“, печелейки 160 милиона долара чрез сделките си с телевизионни- и киноразпространители.

На пето място са Джеймс Брукс и Мат Грьонинг, които създадоха култовата анимация „Семейство Симпсън“. Те са спечелили 105 милиона долара благодарение на сделката им с „Дисни“, по чиито канали могат да се гледат всичките 30 сезона на анимацията.

Брад Пит е единственият актьор в топ 10, като е спечелил 100 милиона долара. През 2022 година той продаде голяма част от продуцентската си компания „План Б“, която продуцира носителите на „Оскар“ „Лунна светлина“ и „12 години робство“. Пит спечели немалко пари и от филми като „Вавилон“, „Изгубеният град“ и „Убийствен влак“.

На седмо място са рокдинозаврите от „Ролинг стоунс“, които печелят 98 милиона долара, а зад тях се нарежда режисьорът Джеймс Камерън със същата сума. На последното място, след Тейлър Суифт, попада колегата й Бед Бъни с 88 милиона долара от продажби на албуми, стрийминг на песни, продажба на билети и роля в „Убийствен влак“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html