неделя, 5 май 2024 г.

Принц Уилям подкрепи филм за Навални

Престолонаследникът и съпругата му Кейт уважиха британските кинонагради

Британският престолонаследник принц Уилям е разговарял лично с продуцентите на документалния филм „Навални“ за съдбата на руския дисидент Алексей Навални. Той е изразил желание да помогне по някакъв начин, съобщиха британските медии.

Лентата на канадския режисьор Даниъл Роър, в чието създаване участва и българския журналист Христо Грозев, спечели награда БАФТА на Британската академия за кино и телевизия в категорията за документален филм. Създателите на продукцията посветиха наградата на семейството на Навални и на българския разследващ журналист Христо Грозев.

След наградната церемония големият син на крал Чалрз III казал на продуцентите Одеса Рей и Шейн Борис, че работата им е „сериозно впечатляваща“. Той ги попитал: „Какво можем да направим, за да помогнем?“. Уилям казал още, че наградата БАФТА е за документалната лента е „абсолютно заслужена“. Принцът бе на церемонията заедно със съпругата си Кейт и не пропусна възможността да си поговори с Кейт Бланшет, Остин Бътлър, Ема Маккей и други отличени актьори.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html