неделя, 5 май 2024 г.

Александър Морфов: Основната идея беше да ме унищожат

Снимка: БГНЕС

Режисьорът на Народния театър Александър Морфов коментира пред БНТ новината, че е уволнен. Той заяви, че е получил всякакви мотиви в заповедта. „Абсурдни, странни, идиотски, глупави, административни. Всичко онова, което за 2 месеца и половина се случи между нас, като разбира се, в основата е накърненото достойнство на директора Василев, който е просто болен човек“, заяви Морфов.

„Всичко от написаното там е изфабрикувано отдавна от неговите помощници от ДПС и от ГЕРБ. Основната идея беше да ме унищожат и да ме махнат от театъра. Не предполагах, че тези хора толкова много ги е страх от мен, за да вкарат целия политически апарат срещу мен и ги е страх от истината, която аз не се страхувам да изрека, а истината е, че нашата мила родина е изнасилена от еничарите и копоите на ГЕРБ, ДПС и БСП“, заяви Морфов.

На въпроса дали ще обжалва заповедта той отговори: „Аз не съм човек с административни, процесуални и всякакви такива идеи. Не ме интересува! Действам импулсивно, така както душата ми го иска. А аз искам едно единствено нещо – истината да излезе наяве“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html