петък, 3 май 2024 г.

Йорданка Христова пише мемоарите си

Христова се е заела сериозно с книгата си

Неостарящавата звезда на българската музика Йорданка Христова по примера на повечето си колеги хвана перато и пише своите мемоари, пише „Галерия“. От години циркулира информацията, че изпълнителката ще пусне автобиографията си, но по различни причини това все не се случваше. Сега обаче Христова се е заела сериозно с книгата си, защото иска да я издаде за своя 80-годишен юбилей на 10 септември.

Мемоарите ще са повече от любопитни и се очакват с огромен интерес от почитателите й, защото ще съдържат неразказвани истории от житие-битието й. Йорданка най-вероятно ще включи спомени за покойния си свекър – бившия соц министър Григор Стоичков, когото до последно нарича татко, въпреки че била разведена със сина му Георги. От книгата ще стане ясно дали е пламвала някога искрата между нея и покойния вече Фидел Кастро. Звездата почти сигурно ще разкрие истината и за отношенията си с примата Лили Иванова, с която от години й приписват конфликт. Пътешествията й през десетилетията зад граница и срещите й със световноизвестни хора също ще привлекат хиляди читатели. „Ще включа също интимни преживявания от майчинството, концертите, детството ми“, признава Христова. За нея заглавието е последната й грижа, върху избора на което ще мисли, след като книгата бъде завършена.

Освен върху мемоарите си, певицата не спира да работи и върху нови песни. Навръх 14 февруари тя пусна последното си изпълнение „Вино и любов“ и се готви за доста концерти през тази година. Много й се иска да пътува и до Куба за своя прощален концерт там, което най-вероятно ще стане идната година. „Много мои приятели – прекрасни кубински музиканти и диригенти, с които работехме заедно – вече не са между живите. Не искам да пея повече там, където тях ги няма. Затова ще изнеса един последен концерт там и след това ще ходя до Варадеро само за да се наслаждавам на спомени и на спокойствие“, обяснява Данчето Христова. Когато не работи върху новите си песни, тя обича да гледа филми и да чете. Занимавам се и с йога – хата йога, йога нидра и не близва месо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html