неделя, 5 май 2024 г.

Зафер Ергин се сбогува с „Опасни улици“

Татко Ръза (в средата) и другите герои в сериала са любимци на зрителите

Един от най-обичаните сериали в българския ефир – „Опасни улици“, се завърна по bTV с премиерен 16-и сезон. Новите серии на хитовата турска поредица ще се излъчват всеки делничен ден следобед и обещават още по-интригуващи и заплетени случаи за полицейския екип на татко Ръза.

Лентата се превръща в истински феномен както у нас, така и в южната ни съседка, където стартира още през 2006 г. и до днес продължава да се радва на огромен зрителски интерес. Общият брой на епизодите на криминалния хит вече наброява близо 650. Сагата проследява ежедневието на сплотен полицейски екип, който се бори с престъпността в Истанбул и се изправя пред разнообразни предизвикателство в личен и професионален план.

Шефкет Чорух като праволинейния комисар Месут

Миналия месец стана ясно, че 80-годишният Зафер Ергин, който изпълнява ролята на татко Ръза, няма да бъде част от новия 17-и сезон на криминалната поредица, чиито снимки в момента са временно преустановени заради влошеното здравословно състояние на Тюркер Инанолу – сценарист, режисьор и продуцент на сагата. Зафер Ергин споделя, че за 16 години дотолкова се е слял с образа си, че „често самият аз се бъркам и понякога, когато се обадя на непознат по телефона и отсреща ме питат кой съм, отговарям: „татко Ръза“. Вкъщи всички ме наричат „комисар“, а понякога така се обръщат към мен и хората на улицата“.

Как Ръза, Хюсню, Месут, Енгин, Селин, Хакан, Арда, Джемал и Езги – главните герои в поредицата, ще продължат да се борят срещу беззаконието в Истанбул, ще стане ясно в новите епизоди от премиерния 16-и сезон. Освен Ергин, в поредицата участват още Гамзе Йозчелик, Шевкет Чорух, Йозгюр Озан, Югюр Пектаз и др. В Турция, където зрителите също с нетърпения чакат новите епизоди на „Опасни улици“, но на 17-ия сезон, бяха шокирани от още един факт, че Шефкет Чорух, който играе комисар Месут, също напуска сериала. Споделената информация от актьора, който е в отбора вече 16 години, развълнува всички. Той има изключително натоварена театрална програма и изглежда това е окончателното му решение и напуска проекта. Любимецът, който два пъти се срещаше с продуцента Тюркер Инанолу, най-накрая взе окончателното си решение да напусне проекта. След това решение, вече е ясно и друго – че комисар Месут няма да бъде изигран от никой друг актьор, с което ще трябва да бъде съобразен и сценарият. Ето как се сбогува с публиката Шефкет Чорух: „В продължение на 16 сезона и 632 епизода тичах и преследвах по опасните улици. Потях се с Месут до последната минута. Днес съм в края на този път“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html