неделя, 5 май 2024 г.

Ръководството на БСП обсъжда днес листите за изборите

Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП се събира на „Позитано“ 20, за да обсъди водачите и листите за изборите през април, съобщи БТА.

Очаквам различни водачи, водачи, които да дадат възможност на БСП да излезе от непрестижното пето място, коментира Весела Лечева. По думите й няма как с едни и същи хора да постигаш различни цели. Надявам се „Позитано“ да се съобрази с местните структури, винаги заявява, че местните структури са много важни и че ще бъдат съобразени техните решения, ще видим този Национален съвет какво решение ще вземе, коментира още Лечева.

Подредили сме нашите листи, очакваме да видим какво ще ни предложи Изпълнителното бюро като водачи в София. Разбира се, имаме нашите предположения и предложения, коментира лидерът на БСП – София Иван Таков. Той очаква водач на 25-и МИР да е Корнелия Нинова.

В пленума участва и Калоян Паргов, който през февруари миналата година беше наказан временно да не заема партийни длъжности и да не членува в органите на партията. Това не ми е първият Национален съвет, не съм ходил никъде, аз съм си бил винаги в БСП, коментира той и добави: „Ако някои си мислят, че съм бил на Северния полюс и ме посрещат с „Добре дошъл“, това си е техен проблем. В тази страна има закони и върховенството на закона трябва да е водещо“. Той посочи, че пред БСП има две задачи. Първата е да съхраним партията, а втората – ако можем, да вземем максимума от това, което може да вземе БСП на тези избори, посочи Паргов.

По-късно днес се очаква от БСП да дадат пресконференция за решенията си от Националния съвет.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html