неделя, 5 май 2024 г.

ССИ ще дава експертна помощ на бизнеса за прехода му към зелена икономика

Снимка: ССИ

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) може да предоставя експертна помощ на бизнеса при прехода му към зелена икономика, както и при работа с националните и европейските финансови инструменти. Това са били сред възможностите за подкрепа на предприемачите от страна на организацията, представени от ръководството на ССИ на срещна с бизнеса и местната и националната власт в гр. Гоце Делчев и Благоевград, съобщиха от ССИ.

На срещите, които преминаха под надслова „Заедно можем повече“, присъстваха представители на близо 50 микро, малки и големи предприятия от Гоце Делчев, Благоевград и региона. Местните власти пък бяха представени от кмета на община Гоце Делчев – Владимир Москов и зам.-кмета на града Богдан Боцев, на срещата присъства и зам.- кметът на Хаджидимово Димитър Баханов. В Благоевград кметът Илко Стоянов беше представляван от секретаря на общината Дейвид Арабаджиев и кмета на Симитли – Апостол Апостолов.

„ССИ може да бъде Ваш надежден партньор и да предостави експертната си помощ по отношение на така наречения „зелен преход“ и възможностите, от които Вие, като представители на местния бизнес, може да се възползвате“, увери присъстващите председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова. Друга важна за местния бизнес тема, която беше обсъдена, е възможността на Съюза да оказва експертна помощ при работа с финансови инструменти – както национални, така и европейски. Сериозен акцент по време на срещите беше поставен върху дигиталната трансформация и киберсигурността. По време на срещите председателят на ССИ представи възможностите за защита на интересите на членовете на организацията в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Съюзът за стопанска инициатива представи и новата си инициатива: с цел да стимулира членовете си да работят помежду си, организацията апелира те да си предоставят преференциални условия, а целта е по този начин да създадат една силна бизнес общност. Първата компания, която представи специалните си условия за членовете на Съюза, бе ЗК „Лев Инс“ АД. Очаква се на следващите срещи и други членове на ССИ да представят своите специални, преференциални условия, само за членовете на организацията.

Председателят на Управителния съвет на ССИ Васка Бакларова увери представителите на бизнеса, че Съюзът ще продължи и занапред да бъде активна страна по всички важни за българските предприемачи теми.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html