неделя, 5 май 2024 г.

Севернокорейските медии обвиниха САЩ и съюзниците им за войната в Украйна

Снимка: БГНЕС

Севернокорейските държавни медии обвиниха за създалата се криза НАТО и нарекоха американското участие „път към самоунищожение“, съобщи Ройтерс.

В коментар, публикуван от държавната информационна агенция КЦТА в навечерието на 24 февруари, експертът по международни въпроси Ким Йо-чул заявява, че конфликтът в Украйна е „неизбежният продукт на насилието и хегемонията“ на САЩ и техните съюзници.

От началото на конфликта Пхенян поддържа тесни връзки с Русия, като изразява публично подкрепата си за Москва и защитава действията на Кремъл пред ООН, отбелязва Ройтерс.

„Ако Украйна не беше участвала без да се замисли в американската политика на антируска конфронтация, ако беше изоставила мръсните демони на Съединените щати и беше насърчила помирението и единството със своите съседи, ситуацията нямаше да достигне сегашната точка, в която е толкова лоша“, заяви експертът. „Настоящата ситуация в Украйна за пореден път доказва, че в света не може да има мир в нито един момент, освен ако не се сложи край на политиката на сила, тирания и ненаситна агресия на Съединените щати“, добави той.

Вашингтон пък обвинява Северна Корея, че предоставя оръжия на Кремъл, твърдение, което Москва и Пхенян отричат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html