неделя, 5 май 2024 г.

Испанският премиер Педро Санчес е в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският премиер Педро Санчес пристигна в Украйна, за да се срещне с президента Володимир Зеленски в навечерието на годишнината от руската инвазия, предаде Ройтерс като се позова на съобщение от кабинета на Санчес, съобщи БНР.

При пристигането си в Киев испанският премиер беше приет от заместник-министъра на външните работи на Украйна, украинския посланик в Мадрид и испанския посланик в Украйна. Визитата на Санчес идва, след като президентът на САЩ Джо Байдън обеща нова военна помощ за Украйна на стойност 500 млн. долара по време на изненадваща визита в Киев в понеделник. Във вторник италианският премиер Джорджия Мелони също посети украинската столица за разговори със Зеленски, като му обеща да продължи да го подкрепя в съпротивата му срещу руските атаки, но изключи възможността да предложи изтребители.

В сряда министърът на отбраната на Испания Маргарита Роблес каза на депутатите в долната камара, че Мадрид ще достави на Украйна шест бойни танка 2A4 Leopard, произведени в Германия, след като преминат ремонт. Доставката се очаква в края на март или началото на април.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html