неделя, 5 май 2024 г.

МВР се събира на национално съвещание заради изборите

Национално съвещание на МВР ще се състои днес от 13:00 часа в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“. На него ще присъстват политическото и професионалното ръководство на МВР, директорите на главни дирекции, ОДМВР и СДВР, както и на административните структури в министерството.

По време на съвещанието ще се обсъдят резултатите от дейността на МВР по превенция и противодействие на престъпността, състоянието на пътнотранспортния травматизъм през 2022 г., организацията на дейността на структурите на МВР в периода на подготовката и провеждането на избори за 49-то Народно събрание са темите, които ще бъдат обсъдени на съвещанието.

Според вътрешния министър Иван Демерджиев че хартиената бюлетина ще създаде предпоставки за много повече манипулиран вот. Според него купувачите на гласове ще бъдат по-активни, но това ще даде шанс на МВР да залови по-голяма част от тях.

„Всичко възможно и необходимо ще направим, за да противодействаме още по-успешно. Амбицията е да минимизираме до пренебрежимо ниски нива манипулирания вот и да заловим възможно най-много хора, на възможно най-високо ниво, които стоят зад тези практики“, коментира Демерджиев.

Според премиера Гълъб Донев обаче няма предпоставки за манипулации на вота.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html