неделя, 5 май 2024 г.

Кабинетът одобри създаването на детска болница в Бургас

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за за създаването на „Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести „Св. Анастасия“ ЕООД в Бургас, съобщиха от пресцентъра на кабинета.
Новото лечебно заведение ще бъде многопрофилна болница за активно лечение на детски болести, като се създава с решение на Министерския съвет, в съответствие с промените в Закона за лечебните заведения.
Тригодишният бизнес план за развитието на болница „Св. Анастасия“ предвижда лечебното заведение да разполага със 133 болнични легла. Въз основа на постъпили от РЗИ и НЦОЗА данни и информация е изготвена комплексна оценка по реда на чл. 37а, ал. 1 и 5 от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.
Осъществяването на проекта на община Бургас за разкриване на лечебно заведение за болнична помощ единствено за деца отговаря на потребностите и ще осигури високоспециализирано и комплексно лечение на пациентите, като ще допринесе за навременността и качеството на предоставяната педиатрична помощ не само в областта, но и в целия Югоизточен район.
Разкриването на специализирано лечебно заведение за болнична помощ за деца е в унисон с анализите и препоръките в Националната здравна карта на дългосрочните нужди от здравни услуги приета с Решение № 1073 от 29.12.2022г. на Министерския съвет.
В процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и становище от НЗОК, според което новите дейности „ще бъдат предвидени във финансовите планове на НЗОК за периода от 2027 г.“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html