неделя, 5 май 2024 г.

Гълъб Донев: Последните промените в Изборния кодекс създават неясноти и трудности

Снимка: БГНЕС

По думите на премиерът Гълъб Донев последните промените в Изборния кодекс създават неясноти и трудности.

„По-малко от 40 дни остават до 2 април, датата за предсрочните парламентарни избори. Правим необходимото, за да подкрепим компетентния орган – ЦИК, за провеждането на изборите. Последните промените в Изборния кодекс създават неясноти и видими трудности“, заяви Донев преди началото на заседанието на Министерския съвет.

„Ние ще изпълним нашите задължения, но отговорите на всички основни въпроси – каква ще е избирателната активност, какво доверие ще засвидетелстват гражданите и каква конфигурация ще бъде в следващото Народно събрание, зависи само и единствено от партиите и коалицията. Служебният кабинет не се намесва в изборната кампания и не работи за една или друга формация. Очакваме устойчиво парламентарно мнозинство“, коментира министър-председателят.

„В оставащите 40 дни партиите разполагат с време да спечелят избирателите с ясни политически послания. Ние продължаваме да работим за реалните проблеми на хората“, изтъкна още Донев.

„Днес ни предстои да разгледаме постановлението за изменение и допълнение на устройствения правилник на Държавния авиационен оператор, с което ще му се възложи да извършва полети за осигуряване на спешна медицинска помощ по въздух“, каза служебният премиер.

„Нямаме съмнение, че това е работещо решение в полза на българските граждани“, коментира той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html