събота, 4 май 2024 г.

Владимир Путин обяви, че Русия спира участието си в ядреното споразумения СТАРТ-3

Руският президент Владимир Путин заяви по време на посланието си до Федералното събрание на 21 февруари, че страната  спира участието си в СТАРТ-3, споразумението между Руската федерация и Съединените щати за взаимно намаляване на разположените арсенали от стратегически ядрени оръжия.

„Те искат да ни нанесат стратегическо поражение и да се качат на нашите ядрени съоръжения. Във връзка с това трябва да обявя днес, че Русия спира участието си в Договора за стратегическите настъпателни оръжия“, каза Путин .

Освен това чрез Северноатлантическия алианс САЩ ни поставят ултиматум, каза Путин. Според него Америка изисква изпълнението на всички клаузи от споразумението, а иска да се държи „както иска“.

Владимир Путин обърна внимание на факта, че преди да се върнем към обсъждането на договора, е необходимо да разберем как ще бъдат взети предвид френските и британските ядрени арсенали.

„Няма връзка между въпроса за СТАРТ и конфликта в Украйна, други враждебни действия на Запада срещу нашата страна “, обобщи Путин.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html