събота, 4 май 2024 г.

Костадин Костадинов обяви водачите на листи за предстоящите парламентарни избори

Снимка: БГНЕС

Костадин Костадинов коментира, че „Възраждане“ тръгва на тези избори с намерението да е първостепенна политическа сила в страната. Той обяви водачите на листи за предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април и мотото, което са избрали за кампанията си тази година – „Избери свободата“, предаде БТА.

Костадин Костадинов ще е водач на листите във Варна и в 25-и многомандатен избирателен район (МИР) в София, Николай Дренчев също ще води две листи – тази в Ловеч и в 23-и МИР – София.  Адвокат Петър Петров ще води листите в Монтана и 24-и МИР – София, Стоян Таслаков също ще води две листи – тази в Пазарджик и Пловдив област. Ангел Георгиев също ще е водач на листите в Пловдив град и Смолян.  Цончо Ганев ще води листите в Бургас и в Благоевград.

Във  Велико Търново водач ще е Станислав Стоянов, във Видин – Валери Сираков, във Враца – Ивайло Папов, в Габрово – Даниел Петров, в Добрич – Константина Петрова, в Кърджали – Георги Георгиев, в Кюстендил – Димчо Димчев, в Перник – Димо Дренчев, в Плевен – Ивелин Първанов. В София област или 26-и МИР водач ще е Александър Рангелов, Искра Михайлова ще води листата в Стара Загора, Юлиян Губатов в Търговище, Георги Георгиев в Хасково, а в Шумен – Веселин Вешев.

Костадин Костадинов отбеляза, че на предходните избори той е водил листата в Разград, сега в Разград „Възраждане“ ще разчита на помощник-капитан Ивайло Хъневски, който, по думите на Костадинов, е един от учредителите на „Възраждане“ и основател на организацията в Разград. В Русе водач ще е Златан Златанов, в Силистра – Маргарита Генчева, в Сливен – Климент Шопов, в Ямбол – Никола Димитров. Костадинов съобщи, че утре в цялата страна листите ще бъдат регистрирани.

Изборите се случват по-малко от година от предишните и нямаме основания да имаме промени в листите, защото сме изключително доволни от хората, които влязоха в предишния състав на Народното събрание, и точно поради тази причина ще заложим отново на тях, заяви Костадинов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html