събота, 4 май 2024 г.

И Борисов гори по „Магнитски“

Бойко Борисов, кадър БНТ, архив

Бойко Борисов ще е следващият санкциониран по „Магнитски“, заяви за в. „Галерия“ отлично информиран източник от деловите среди. Това щяло да се случи съвсем скоро, вероятно дори преди изборите на 2 април.

Основанията за това са сигналите за корупция, в които се визира бивш български премиер и по които няма развитие години наред. Според политици става дума именно за Борисов. В неговите схеми са имали участие вече санкционираните по „Магнитски“ Делян Пеевски и Владислав Горанов. Ударът срещу Горанов бил последно предупреждение към Борисов.

В нарочна пресконференция, видимо притеснен от падащите твърде наблизо снаряди, Борисов категорично се разграничи от Горанов. „Искам да напомня на тези, които злорадстват, че той беше освободен като министър, освободен като депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние с това може да се включим. Ако има доказателства има органи, които да разследват“, заяви Борисов. Разрастване на санкциите предвиди и вицепрезидентът Илияна Йотова. „Има сигнали, че списъкът по закона „Магнитски“ ще продължи да нараства. Този списък е още едно доказателство за това, че не сме си свършили работата“, каза тя. По думите й няколко народни събрания трябвало да приемат съответното антикорупционно законодателство, което не се е случило.

В същия дух се изказа и правосъдният министър Крум Зарков, което едва ли е случайно.

Подобна прогноза даде и Искрен Митев от „Продължаваме промяната“. Според него доста лица от българската политика липсват от списъка „Магнитски“ и той ще се разраства в посока ГЕРБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html