неделя, 5 май 2024 г.

Ислямисти щурмуваха полицейски участък в Пакистан, има убити

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес ислямисти щурмуваха полицейски участък в южния пакистански град Карачи. Поне двама души са убити, съобщиха Ройтерс и ДПА. При нападението е имало стрелба и експлозии.

Ислямистката групировка „Техрик-е-талибан Пакистан“ пое отговорност за нападението в съобщение, изпратено от нейния говорител до медиите. „Това е наша самоубийствена атака. Подробностите ще съобщим по-късно“, се казва в съобщението на пакистанските талибани.

„Не мога да кажа колко точно терористи са влезли, но са повече от петима“, заяви пред Ройтерс заместник-генералният инспектор Ирфан Балох.

В участъка се помещават офисите на най-високопоставените полицейски служители в града. По време на нападението в сградата може да е имало до 30 полицаи.

Полицията затвори движението по главния път в града, а на мястото на инцидента пристигнаха няколко контингента от силите за сигурност, включително паравоенни. Началникът на полицията в Карачи заяви, че командосите от силите за сигурност участват в интензивна престрелка с нападателите.

„Техрик-е-талибан Пакистан“ е отделна групировка от талибаните, управляващи съседен Афганистан. Напоследък тя увеличава нападенията срещу полицията в северозападната част на Пакистан като част от кампанията си срещу правителството в Исламабад.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html