неделя, 5 май 2024 г.

Състоянието на известния руски фигурист Роман Костомаров се влошава

Костомаров и Навка в най-силната си 2006 г., в която спечелиха олимпийското злато.

Състоянието на руския фигурист Роман Костомаров се е влошило още повече, след ампутацията на части от крайниците му, съобщи УНИАН. Той отново е поставен в медикаментозна кома.

Отстраняването на стъпалата и пръсти на ръцете му бе с цел да се предотврати гангрена. След ампутацията са възникнали усложнения, лекарите са открили фибрози в левия бял дроб на спортиста. Заради това Костомаров отново е свързан с дихателни апарати. Противоречиви са и сведенията дали са амрутирани само стъпалата му или по-голяма част от крайниците.

Засега лекарите не правят никакви прогнози, тъй като фигуристът се влошава всеки ден.

На 10 януари Костомаров бе приет в болница с диагноза „пневмония“. Заболяването започна да прогресира, а медиците откриха гангрена на краката му. Роман Костомаров подкрепяше пълномащабната руска инвазия в Украйна и действията на Владимир Путин.

Костомаров е на 45 години и на Олимпийските игри в Торино спечели златен медал в дует с Татяна Навка, която в момента е съпруга на Дмитрий Песков. Освен това фигуристите са спечелили две световни първенства, три европейски и финала на Гран при. Руските медии не уточняват каква е причината за заболяването на Костомаров. До последно той участваше в популярно в Русия ледено шоу и тогава не изглеждаше да има здравословни проблеми.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html