неделя, 5 май 2024 г.

ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите на 2 април

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС внесе необходимите документи и 9999 подписа, с които се регистрира в ЦИК за изборите на 2 април.

Румен Христов – председател на СДС, коментира, че тръгват с нагласата, с амбицията и очакванията да са първа политическа формация, както и с надеждата разликата между първия и втория да бъде по-голяма, за да се улесни съставянето на правителство.

Томислав Дончев – заместник-председател на ГЕРБ, заяви, че най-важното е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е в последните две години. Политиката да се превърне не в технология на перманентния скандал, а в това, което трябва да бъде публична среда, която е в състояние да произвежда решения, защото България е заобиколена от много бури, самата страна е изправена пред кризи и предизвикателства и има нужда от някой, който да носи отговорност и да взема решения, коментира Томислав Дончев.

Той бе категоричен, че ГЕРБ-СДС имат амбицията и силата да бъдат първи. Да си първи е важно, защото означава, че събираш най-много подкрепа, което пък означава обществена консолидация, сила да водиш обществото напред. Това е нещо, от което съм убеден, че обществото има нужда, каза Дончев. Той подчерта, че най-важно е този двугодишен цикъл от политическо безвремие да приключи.

Относно новото обединение „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Томислав Дончев отбеляза, че в годините назад са се изправяли срещу всякакви опоненти. Не съм сигурен какъв е броят на партиите в тази коалиция – шест или седем – убеден съм, че сме достатъчно силни от гледна точка на подкрепа, достатъчно разумни, достатъчно консолидирани да ги победим, коментира той. Относно участието на ДБ в коалицията Дончев каза, че участието на потенциален партньор в тази коалиция силно би затруднило сформирането на правителство.

Истинският враг е апатията, защото политическата апатия, политическото неучастие ражда чудовища, коментира Дончев.

Той посочи, че списъците „Магнитски“ са ярко доказателство, че ние не умеем да решаваме проблемите си в България като общество, като институции, като правораздавателна система, защото, ако можехме, ако бяхме в състояние, нямаше да стигаме до списъците „Магнитски“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html