неделя, 5 май 2024 г.

БСП сезира главния прокурор за готвена намеса в изборите

БСП ще сезира главния прокурор за възможна манипулация на предстоящите избори, съобщиха от пресцентъра на столетницата.

„Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска поста си поради липса на прозрачност. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на директорите на “Информационно обслужване”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е съставен според резултатите от конкурса. Той заявява,че не може да приеме това и че във всяко свое действие се ръководи от желанието да има прозрачност на процеса, ефективност на резултатите, както и да се защити националната сигурност, които са ключови условия за нормалното протичане на предстоящите избори“, пишат още от „Позитано“ 20.

Според социалистите подадената от Благовест Кирилов оставка сигнализира за липса на тези условия и сериозна заплаха за нормалното провеждане на предстоящите избори.

От левицата припомнят, че вече са сигнализирали ОССЕ и ПАСЕ за „недопустимата намеса на служебното правителство в изборите, насрочени за 02.04.2023 година„.

„Тогава изпратихме документи с конкретни данни за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това вече свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента – зам.-министър на електронното управление от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от манипулация на изборите“, твърдят от партията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html