събота, 27 април 2024 г.

Любомир Каримански и Ива Митева коментираха новият си политически проект

Снимка: БНТ

„Няма дълга ръка зад ИТН. Не сме заедно вече, защото всеки в един момент поема по своя път. Когато принципите се разминат, трябва да си стиснем ръцете и да се разделим. Има неща в ИТН не съм съгласна и затова е по-добре да си тръгна“. Това коментира на пресконференция Ива Митева, която заедно с Любомир Каримански излязоха от ИТН, за да направят нов политически проект „Заедно“.

Любомир Каримански и Ива Митева обявят утре новия си политически проект

„Мисля, че дадох всичко от себе си за времето, в което бях в ИТН. Никога не съм била член на ИНТ или на която и да било друга партия. Отборен играч съм, но искам в отбора всички да играем заедно, включително и лидера“ посочи тя.

„В проекта влизат познати лица, почтени имена“, посочи тя.

„Време е да се правят компромиси, за да затворим вратата на хаоса. България си заминава – това видях докато обикалям страната през последните две години. Затова мисля, че трябва да спрем с нападките и по-скоро да търсим общото, за да вървим напред“, допълни Митева.

„Това, което не ни достигна в ИТН е, че ние бяхме в ролята на експерти, не можехме да взимаме политически решения“, подчерта Любомир Каримански.

В коалицията влизат четири партии. Митева и Каримански обясниха, че разочарованието от липсата на промени в политиката през последните две години ги е мотивирало да направят нова политическа формация.

Обясниха, че няма да поставят червени линии за диалог с другите партии и си поставят за цел да имат 10% на вота на 2-ри април. Поставиха политическата сила по-скоро в център дясно.

Със Слави Трифонов не са в лоши отношения, но пътищата им по думите на Ива Митева в един момент са се разделили.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html