неделя, 5 май 2024 г.

Американски изтребител свали нов, „осмоъгълен“ самолет над езерото Хурон

Снимка: Стоп кадър/Политика.рс

Тази вечер американската армия обяви, че е свалила неидентифициран летящ обект, а в интернет се появиха видеоклипове, показващи черно парче или част от предполагаем самолет, падащ от небето.

Представителят на Камарата на представителите на Мичиган Джак Бергман, пенсиониран военен офицер, каза, че е бил в контакт с колегите си от Министерството на отбраната и каза, че му е казано, че летящият обект е бил видян да пресича Големите езера.

Снимка: Стоп кадър/Политика.рс

Съоръжението беше свалено от пилоти на ВВС на САЩ и Националната гвардия, което е четвъртият подобен инцидент този месец.

Бойният самолет е свалил обекта с формата на осмоъгълник и е бил на височина от 20 000 фута, което представлява опасност за търговските самолети, според американски медии.

По-рано тази вечер, докато „операцията“ беше в ход, конгресменът Елиза Слоткин написа:

„Току-що получих обаждане от Министерството на отбраната, нашата армия наблюдава много внимателно съоръжението над езерото Хурон. Ще знаем повече за това какво е било през следващите дни, но засега бъдете сигурни, че радарът го следи, откакто пресече нашата граница“, написа Слоткин в Twitter.

Белият дом отказа да говори с обществеността, докато останките от летящия обект не бъдат събрани и проучени.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html