понеделник, 29 април 2024 г.

Стефан Янев учреди младежко обединение към „Български възход“


Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев коментира списъка „Магнитски“ и учреди младежко обединение към партията. „Корупцията е основен проблем за България, който трябва да атакуваме сериозно. Само говоренето за корупция не е достатъчно, трябват и реални действия“.

„На първо място, благодарност за нашите съюзници и партньори за тяхната загриженост по отношение на това, че в България има проблеми, които те виждат. Нормално е съюзници и партньори да подават такава информация към България и българското общество“, посочи Янев, цитиран от БТА.

„Става въпрос за законодателство, което е в съответните държави – САЩ и Великобритания, което е до голяма степен неприложимо в Европейския съюз, включително и в България, като държава членка. Нашият фокус е върху българското законодателство и българската правораздавателна система. От тази гледна точка призивът е, на първо място, да решим проблемите си тук, в България“, допълни още лидерът на „Български възход“.

Според Стефан Янев усилията в страната ни за „смислена правна реформа“ трябва да продължат и да се полагат целенасочено. „Правораздавателната система трябва да работи съобразно очакванията на българските граждани и в техен интерес, така че наистина да се създават условия за постигане на справедливост, а правосъдието да бъде така работещо, че никой да не се чувства над закона“, смята Янев.

На същото събитие „Български възход“ учреди и младежко обединение към формацията. На конференцията младежите приеха учредителна декларация, правилник за организацията и дейността на младежкото обединение и избраха за председател Георги Самандов, бивш депутат от партията в 48-ото Народно събрание.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html