петък, 3 май 2024 г.

Недоволство в Турция – жертвите са повече от 28 000, а властите не се справят

Снимка: Tekin Ateşnal/ voleybolunadresi.com

Турските власти докладват за размирици в засегнатите от земетресението територии на страната, предаде БНТ. Причината за недоволството е, че властта не успява да се справи със ситуацията. Липсва техника, логистичните проблеми са огромни.

Сирия поиска помощ от България за пострадалите от земетресението

На места се стигна до размирици, увеличават се сигналите за мародери. Германска и австрийска спасителни групи спряха работата си заради напрежение на местата, където работят. Българските екипи от доброволци също прекратиха издирването на оцелели.

Обвиненията към Европейския съюз, че не предоставя помощ на Сирия, са неоснователни, твърдят в Брюксел.

Спасители: Помощ от ООН трябва да се извини на сирийския народ за липсата на помощ

Кирикхан, провинция Хатай, на седмия ден от бедствието германски спасители временно спряха работа след информация за улични сблъсъци и стрелба. Според един от мениджърите това е съвсем нормален процес.

Кучето чака дни наред да извадят стопанина му от развалините в Турция

„Имаме леко влошена обстановка по отношение на сигурността. Шест и повече дни са минали от бедствието. Става дума за много типичен процес – започва да има напрежение. Това се дължи частично на факта, че свършват запасите – водата, храната, и хората започват да ги търсят. Хората постепенно започват да губят надежда и надеждата се превръща в гняв“, заяви Стивън Байер, ръководител на екип.

В Турция спасиха две жени, прекарали 122 часа под руините

Ще възобновим работа веднага след като турските власти изяснят ситуацията, обещават спасителите. За кратко работя спря и австрийски екип, но след това възобнови дейността си. Болката и отчаянието отстъпват място на въпросите.

„Няма такова нещо като бетон – повечето е пясък. Тази сграда и тези отсреща се сринаха в първите секунди на земетресението. Този блок беше шестетажен – оцеляха трима от над 130“, допълни Фикрет, жител на Нурдаа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html