неделя, 5 май 2024 г.

Физически сблъсък на Конгреса на БСП между охрана и „недопуснатаи“ делегати

Снимка: Агенция Фокус

Бурните разпри на Конгреса на БСП продължат, стигна се и до физическа разправа. По време на Конгреса на БСП в залата нахлуха недопуснатите делегати и освиркаха лидера на левицата Корнелия Нинова по време на речта ѝ.
Стигна се до физически сблъсък между „непоканените гости“ и охраната на конгреса, съобщи БНР.

Крум Зарков с остра критика към БСП

Още преди заседанието на конгреса Кирил Добрев не беше допуснат до самата сграда и зала, но жалбите му бяха внесени в мандатната комисия. Това стана на входа пред зала 3 на НДК, където заседават социалистите. Това провокира нахлуването в залата на делегатите, които не бяха допуснати до самото заседание.

Политическият доклад на лидера на БСП Корнелия Нинова беше освиркан.

БСП се жалва на ПАСЕ и ОССЕ от Крум Зарков

„Ще ни спират делегатите, това е пълно безобразие, което се случва“, каза Кирил Добрев. Запитан как е успял да пробие охраната, той продължи:

„Защо да я пробиваме, ние си влизаме като делегати. А спираха и делегатите. Това е безпрецедентен акт, който прави еднолично ръководството на конгреса“.

Част от делегатите се усъмниха в легитимността на заседанието на 50-ия конгрес на БСП. В неговия дневен ред няма изрична точка за лидерската фигура и нейната оставка
Румен Гечев каза, че БСП не може да влиза в „самоубийствени“ процедури преди изборите и заяви, че това е опит за атентат срещу БСП.

„Ние защитаваме в случая и Българската социалистическа партия. Първо, предложението е противоуставно и това беше установено и в Националния, съвет, и в съответните ръководни органи на конгреса. И второ, как си представяте вие? Днес цял ден да обсъждаме въпроса за лидера на БСП, да принизяваме партията… Така че този опит за атентат срещу БСП преди изборите няма как да мине“, заяви той.

Не бе допуснато до гласуване прекратяването на правомощията на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html