петък, 3 май 2024 г.

Наплив от бременни рускини в Аржентина – искат гражданство

Снимка: БГНЕС

Аржентински официални лица изразиха загриженост относно големия брой бременни руски жени, които наскоро са влезли в страната, така че децата им автоматично да получат аржентинско гражданство, което улеснява процеса на гражданство за родителите, предава Политика.рс

Ръководителят на миграционния отдел на Аржентина Флоренсия Кариняно каза, че на шест бременни руски жени е било отказано влизане в страната тази седмица поради фалшивото им твърдение, че идват в Аржентина с цел туризъм.

На руските жени в крайна сметка беше разрешено да влязат временно в страната и този случай привлече вниманието към феномена руски бременни жени, влизащи в Аржентина, за да раждат там.

Кариняно съобщи, че миналата година общо 21 757 руски граждани са влезли в Аржентина, като от тях около 10 500 са били бременни жени.

„През последните три месеца 5819 бременни жени са влезли в Аржентина“, добави Кариняно.

В момента аржентинските власти провеждат разследване, за да разберат дали зад наплива на руски бременни жени стои престъпна организация.

Гражданите на Русия могат да влизат в Аржентина без виза.

Децата, родени в тази страна, автоматично получават аржентинско гражданство, а родителите им ускоряват процеса.

Чужденците, търсещи аржентинско гражданство, са привлечени от безплатно здравеопазване, както и от паспорт, с който е възможно да пътуват до 171 страни по света без виза.

„Проблемът е, че тези хора идват в Аржентина, след това напускат страната и не се връщат, но напускат страната с аржентински паспорт“, каза Кариняно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html