събота, 4 май 2024 г.

От 3 юни летим директно от София до остров Родос

Снимка: БГНЕС

Директни полети от Летище София до гръцкия остров Родос започват от 3 юни, съобщиха от пресцентъра на столичния аеропорт.

Билетите вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на авиокомпания Ryanair. Полетите ще бъдат в дните вторник и събота и ще се изпълняват до края на септември.

Лятната дестинация е допълнение към полетната мрежа на превозвача, който през март ще започне да лети и до полския град Вроцлав. Другите нови предложения, които са част от лятното разписание на Летище София, са полетите на Wizz Air до Рияд и Ереван, както и Осло, докъдето ще лети Norwegian Air Shuttle.

От Летище София допълват, че продължават активни преговори за над 80 нови дестинации с традиционни и нискотарифни авиопревозвачи. Разширяването на полетната мрежа е част от програмата на столичното летище да предоставя повече възможности на пътниците да стигат директно или с прекачване до множество дестинации в целия свят.

В началото на годината от летището съобщиха, че са обслужени 6 003 653 пътници през 2022 година. Това е значително повече спрямо миналата година, но с над 1 млн. пътници по-малко в сравнение с 2019 г. – последната преди ковид пандемията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html