петък, 3 май 2024 г.

Нов начин за прием на студенти обяви УНСС

Снимка: УНСС

Начините за прием в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се увеличават с още един от тази година. Ще се извършва предварителен изпит съвместно с школите за подготовка на кандидат-студенти, който ще важи и за прием в най-желаното икономическо висше училище, след като ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров подписа споразумение за сътрудничество с три от най-големите школи – учебен център “Регалия скул” ЕООД, образователна школата “Маре” и “Веди.БГ” ЕООД. Това съобщиха от УНСС.

Страните се споразумяха да си партнират в организирането и извършването на предварителни изпити с формат на Държавен зрелостен изпит (матура), като резултатите ще се зачитат за кандидатстване в УНСС. Вече са определени и датите на тези предварителни матури – на 8 и 23 април. Те ще се правят в УНСС. За предварителна матура в университета могат да се запишат и ученици, които не са посещавали съответните школи.

“УНСС си запазва всичките възможности за прием на студенти, включително и предварителния изпит във формата на държавен зрелостен изпит (матура), който ще организираме заедно с вас, както и извършването на различни други състезания. Целта е да насърчим тези млади хора, които искат да учат и са положили усилия, да бъдат приети и да учат в УНСС”, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

УНСС и учебните школи се договориха да полагат усилия в разгласяването на информацията за предварителните изпити, в организиране на подготовката и провеждането на изпитите в УНСС, като се ръководят от професионализъм, уважение и взаимно доверие, отбелязват от висшето учебно заведение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html