неделя, 5 май 2024 г.

НАП хвана 450 000 кутии цигари, декларирани като хавлиени кърпи

Снимка: БГНЕС

Опит за контрабанда на около 9 милиона къса контрабандни цигари (450 000 кутии) са пресекли инспектори от звеното за фискален контрол на Националната агенция по приходите (НАП), съобщиха от ведомството.

Общо 900 кашона цигари по документи са били описани като хавлиени кърпи. Днес, малко преди 11:00 часа камион със софийска регистрация, който по документи превозвал хавлиени кърпи, е спрян за проверка на излизане от страната на граничен пункт „Никопол“.

Фискалните контрольори направили проверка на документите и оглед на товара, като по думите на шофьора, кърпите – общо 32 палета, били натоварени от София, но в товарителницата като начална точка бил посочен Казанлък. Разминаването между описанието в документите и казаното от водача усъмнили инспекторите от „Фискален контрол“. При извършения детайлен оглед на камиона, те забелязали, че кашоните са на различни нива. При отварянето им проверяващите от НАП установили, че в 30 палета има цигари без бандерол, а само в две – декларираните хавлиени кърпи.

Шофьорът и камионът са предадени на „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“.

В края на януари инспектори от НАП предотвратиха опит за нелегален внос на 9 тона фалшиви стоки с лога на известни марки. Тогава те откриха стоките в камион, който по документи превозвал китайско карго и е бил спрян за проверка и при влизането в България на граничен пункт „Кулата“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html