неделя, 5 май 2024 г.

ГЕРБ скочиха на режисьора Морфов, дават го на Комисията по дискриминация

Александър Морфов
Снимка: WIKIMEDIA

ГЕРБ скочиха на режисьора Александър Морфов, дават го на Комисията по дискриминация, съобщава интернет страницата на партията управлявала повече от десетилетие България. Недоволството бе изразено от Десислава Атанасова, която сезира Комисията за защита от дискриминацията. Според бившата депутатка имало нарушение на принципа на равно третиране и недискриминация по отношение на актьора Евгени Будинов от страна на режисьора Александър Морфов.

В сигнала си Атанасова прилага публикуван видеозапис от 05.02.2023 г., в който има изказване на Александър Морфов по отношение на освобождаването на актьора Евгени Будинов от спектакъла „Хъшове“. Според Десислава Атанасова изказването представлява монолог на режисьора, което е своеобразно слово на омраза, с което той не само подбужда, но и разпространява и оправдава думите си спрямо Будинов на основата на политическата му принадлежност.

„Изказванията на режисьора имат обществено влияние и достигат до широк кръг адресати с оглед професионалната му ангажираност. От видеозаписа е видно циничното изказване на Морфов, съдържащо обидни квалификации към доказал се актьор, основани на неговата политическа принадлежност и убежденията, които има“, пише още в сигнала. От него става ясно още, че режисьорът нарича Будинов „гербаджийски боклук“ и изразява негативната си позиция към политическа партия ГЕРБ, в частност Евгени Будинов като неин член.

„…Съжалявам, но никога не съм крил своите антипатии към Банкя, Борисов и сие. Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да е част от нашето представление…“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html