неделя, 5 май 2024 г.

Александър Николов коментира обвиненията за купуване на газ чрез посредници

Бившият министър на енергетиката Александър Николов, заедно с Данаил Николов, както и бившият шеф на „Булгаргаз“ в кабинета „Петков“ Людмил Йоцов бяха обвинени тази сутрин за закупуването на газ чрез посредници. Николов коментира обвинението пред журналисти, при влезането си в сградата на Националната следствена служба заедно с адвокатът му Ина Лулчева.

Двамата престояха в сградата около половин час.

В отговор на въпрос дали смята, че има вина за цените на тока и на природния газ, Николов заяви: „Абсолютно не. В рамките на периода 13 декември 2021 – 2 август 2022 г. общественият интерес на всички граждани изцяло е спазен“, каза той цитиран от Новини.бг.

Бившият енергиен министър Александър Николов е обвинен, че не е било прието предложението на „Газпром“ да се плаща за доставки на газ в рубли, обяви адвокат Ина Лулчева. 

„Обвинението се свежда до това, че в крайна сметка България не се съобрази с изнудванията от „Газпром“ и Русия“, каза Николов пред медиите.

По неофициална информация от прокуратурата бившият енергиен министър, заместникът му Даниел Николов и бившият шеф на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов ще бъдат обвинени за длъжностни престъпления. Александър Николов е обвинен за умишлена безстопанственост – не е упражнил контрол над работата на Йоцов като шеф на „Булгаргаз“, а Даниел Николов – за престъпления по служба. Според информацията информация става дума за финансови щети в особено големи размери около договорите за газ, след като „Газпром“ спря доставките за България.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html