неделя, 5 май 2024 г.

Партиите в НС без големи очаквания за поредния служебен кабинет

Съпредседетелят на „Продължаваме промяната“ иска от служебния кабинет да осигури условия за честни избори.
Снимка: БГНЕС

Партиите в последния парламент, който ще бъде разпуснат утре нямат големи очаквания от новия служебен кабинет. За сметка на това имат въпроси и изисквания към него.

Според съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков най-важното нещо, което новият кабинет трябва да направи, е да направи така, че изборите да са честни. „Това предизвикателство сега става много по-голямо с хартиената бюлетина. Призовавам, особено МВР, този път да си свърши работата безупречно, защото българите разчитат на едни честни избори. Второто нещо е, държавата да функционира без сътресения. И третото нещо, което е важно, е да предоставят неутрален терен. Да няма министри, които да взимат страна в политическата дискусия“, категоричен е Петков.

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов очаква още от същото. “Явно, “още от същото“, да се изразя по този булеварден начин. Какво друго можем да очакваме?! Да се надяваме да не направят някакви поразии в периода на изборите. Разбира се ние ще следим тяхното поведение и ще се опитаме да ги коригираме там, където си позволяват волности. Да се надяваме, че няма да променят и външнополитическия курс на страната по отношение на войната, това е изключително важно“, предупреди депутатът.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма очаквания от новия служебен кабинет, но има въпроси попита защо през цялото време се опитваше да пунтира процеса на вкарване на България в еврозоната, при условие, че нямал мандат за това.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html