петък, 3 май 2024 г.

Андрей Гюров: Това Народно събрание остана в опозиция на бъдещето

Снимка: БГНЕС

Това Народно събрание остана в опозиция на бъдещето. В един все по-дигитален свят то ще остане като парламент на хартията. Това заяви в декларация по повод края на 48-ото Народно събрание председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров.

„Днес имаме една лоша и една добра новина. Лошата е, че това беше парламентът на пропуснатите възможности. Добра е, защото най-сетне групите са ясни. Едната казва – тук е така, това е най-доброто, което можем да имаме, но малцинството вътре и мнозинството вън виждат, че могат да имат и по-добър живот – успехът да не зависи от това на кого си човек, а училището да възпитава таланти, а не послушници“, заяви Гюров.

„Освен изоставането от целта Шенген, от Плана за възстановяване, изоставаме и от еврозоната. Някои партии пак решиха да свършат работата на един човек, а не на хората. Това Народно събрание, което се провали в основните си задачи, няма да ни липсва“, посочи той.

„Сега най-голямата опасност е да не бъдем превзети от гняв и отчаяние. Опитват се да ни внушат, че тук е така, нямаме шанс срещу превзетата държава. Но ние не сме съгласни, България може повече. Време е за смелост. Предстои ни да намерим онова, което ни обеднява, да посочим цели и да кажем, че знаем къде искаме да отидем и как да го направим, да приемем законите с продемократично мнозинство, да покажем на хората, че работим по техните проблеми. Вярваме, че нашето общество е силно, че то няма колебание за посоката. Искаме да кажем на хората, че не са сами, с тях сме. Докато сме заедно, надеждата за промяната ще живее. И ние ще я постигнем заедно“, каза още Андрей Гюров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html