понеделник, 29 април 2024 г.

Никола Минчев: Целта ни с ДБ е да си върнем първото място

Депутатът от “Продължаваме промяната” и зам.-председател на парламента Никола Минчев потвърди общите планове на „Промяната“ и „Демократична България“ в ефира на бТВ: “С общото явяване на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ целим да си върнем първото място на тези избори, като с това ще дойде възможността да получим и първия мандат за съставяне на правителство, а от там нататък да наложим и дневния ред в политиката в България”.

Минчев добави, че когато дойде рулетката за мандатите в 49-ия парламент, тази коалиция (на ДБ и на ПП – б.р.) да задава тона.

Той подчерта, че има желание и от двете страни за съвместно явяване на вота. „Аз съм уверен, че ще има общо явяване на изборите през април с “Демократична България”. То не е формализирано, защото текат разговори и има въпроси, които трябва да се изчистят“, каза той.

Той е категоричен, че линията, свързана с корупцията, е здравата спойка между ПП и ДБ.

Според него правосъдната реформа не е била приета, защото в парламента е липсвало желание у мнозинството. “Желанието за съдебната реформа беше само на хартия. Хартията ще си остане ключова дума за законодателната програма на този парламент”, добави Минчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html