понеделник, 29 април 2024 г.

ГЕРБ искат проверка от частни лаборатории на пътните ремонти

ГЕРБ изразиха съмнения за работата на регионалния министър арх. Иван Шишков и настояват за нови инспекции от частни лаборатории на пътните ремонти в страната през последните 2 години и разплатени министър Иван Шишков за няколко месеца. Причината – съмнения в субективизъм при досегашното им извършване.

„Проверките се възлагат субективно, не вярваме на преценката му“, посочи Росица Кирова на брифинг в парламента.

Николай Нанков заяви, че ГЕРБ не вярват на обективната преценка на АДФИ и „новата бухалка на служебната власт – ДНСК“. Затова партията иска проверка от 2 независими лаборатории: българска и немска.

ГЕРБ ще сезира ДНСК и Инспектората на Столичната община за ревизия на всички преместваеми обекти в район „Триадица“ в София, включително и как са захранвани светофарните уредби. По думите на Нанков, пътищата, които ще проверяват, са малко на брой и са описани подробно. „Нашата информация е, че част от тях са под хипотезата „основен ремонт“, но са възлагани като текущи ремонти и поддръжка“, поясни той, но подчерта, че искането им не трябва да се тълкува като лична атака срещу Шишков, а като акт срещу „действията и бездействията, на които сме свидетели всеки ден“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html