понеделник, 29 април 2024 г.

120 евро помощ за високоскорстен интернет в къщи дават в Кипър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

120 евро помощ за високоскорстен интернет в къщи дават в Кипър. Парите се отпускат с решение на правителството за всички желаещи. Обявената нова програма „финансиране за свързаност“ е на обща стойност 10 млн. евро, осигурени чрез националния план за възстановяване и устойчивост, при необходимост определеният бюджет ще бъде увеличен с 2 млн. евро.

Еднократната сума покрива разходите за настройка и част от месечните абонаментни такси за една година за връзка с широколентови услуги със скорост от най-малко 200 мегабита в секунда (Mbps). От субсидията могат да се възползват всички потребители, които за първи път инсталират интернет в дома си или искат да ускорят съществуващата си връзка. яма изисквания за доход или други критерии за приоритет на кандидатите, поясниха от правителствената пресслужба.

Целта на новата програма е чрез финансова помощ да се насърчи търсенето на високоскоростен интернет и да се даде възможност на всички граждани да имат бърза връзка, като същевременно се стимулират телекомуникационните компании да инвестират в развитието на такива мрежи.

Досега доставчиците са обхванали с оптични кабели над 60% от територията на страната, целта е да се постигне 100% покритие през тази година, заяви заместник-министърът по дигиталната политика Кириакос Кокинос.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html