понеделник, 29 април 2024 г.

Мира Добрева слиза от екрана

Журналистката е родопчанка и често отскача до родния край

Очарователната телевизионна водеща Мира Добрева преди дни се оказа в „Пирогов“, където прекара няколко дни. Затова зрителите не можаха да я гледат в нейното предаване „Отблизо“ по БНТ. Веднага се появиха спекулации, че журналистката е едва ли не натирена от телевизията, в което няма нищо вярно. Любимката на хиляди зрители не казва подробности за причините да се окаже в болничното заведение, но добрата новина е, че вече всичко е наред, пише „Галерия“.

С двете си деца – Лора и Жоро Торнев-младши

Оказва се, че Мира Добрева пише поредната си книга. За нея тя съобщава периодично с цитати в социалните мрежи, но все още пази в тайна заглавието. Според нейни постове във Фейсбук и Инстаграм творбата има две работни заглавия – едното е „Още 100“, а другото „Хора сред другите“. Като се има предвид предишната й книга „Столетниците – благословия или орисия“, някои предполагат, че сегашната може да е продължение на първата. Самата Мира се беше затворила през миналото лято в един от 43-те женски манастира в България. Заради уважение към приелите я като сестра монахини тя не иска да казва името на светата обител. Там освен спокойствие и пречистване водещата със сигурност е получила особено вдъхновение от близостта с Бога. Миналия август Мира чества и своя 50-ти рожден ден. Жените приемат по особен начин такива събитияи и е възможно тв водещата също да е изживявала по свой начин празника.

Жоро Торнев й направил страхотна изненада за юбилея. Освен това от шестте си най-близки приятелки Мира получила невероятен подарък – специален билет и пътуване до Виена за посещение на известния международен цирк, в който участват най-добрите артисти. Водещата е изключително запалена по това изкуство и това за нея било незабравимо преживяване. А за възрастта тя твърди, че най-хубавото й е елегантната мъдрост, която човек носи в себе си.

С Боряна Граматикова, с която водеха „Отблизо“

От известно време Мира има нови планове какво да прави в близко бъдеще. Нейната идея, която била вече добре премислена, е да не бъде водеща на предаването „Отблизо с Мира“, а да стои зад кадър – като продуцент. Тя обаче иска да намери достоен свой заместник на екрана. Най-възможният вариант е Боряна Граматикова, която зрителите вече познават, но тя излезе по майчинство и се наложи родопската красавица отново да се върне като водеща. Тя обаче иска да открие нови лица, които да поемат щафетата. Сегашният телевизионен сезон приключва след около шест месеца и дотогава всичко трябва да е ясно, убедена е Мира Добрева.

Само преди около 2 месеца тя безстрашно се пусна с „въздушен тролей“ по въже над една пропаст в Родопите. Едва преминала през адреналина, тя  качи цялото видео в социалните мрежи, коментирайки остроумно, че „човешкото тяло е удобно и безопасно място за живеене, но за главата – не съм сигурна“.

Всичко най-важно, което се случва в живота й или в предаването, Мира веднага го пуска в мрежата. Животът й така е на показ, но пък всяка нейна кауза си заслужава усилията. Тя разказва за всяко свое преживяване, но чрез интересни вметки и съждения. В каузите си тя успява да привлече много хора, сред които и децата си – дъщерята Лора, която  вече се оправя сама в живота и отскоро работи в рекламна компания, и синът Жоро. Макар от три години да не живеят заедно, Мира и съпругът й Жоро Торнев поддържат много добри взаимоотношения и често се събират като италианско семейство. Самата тя казва, че животът й се разделя на две части -преди и след брака й с Жоро Торнев.

В началото на телевизионната си кариера през 1990 г.

Красавицата е родена в Златоград, но е израснала в село Старцево. След това завършва Икономическия техникум в Смолян и мечтата й е да стане телевизионна водеща. Когато нещо много го искаш, то със сигурност ще те настигне. От малкото родопско градче Мира идва в София. И докато работи като чистачка и телефонистка, се явява на всички обявени конкурси в телевизията, но все я късат, дори Хачо Боядиев лично я порязал. А веднъж й казва директно: „Когато акълът ти порасне колкото косата, ела да се пробваш пак“. Тези думи обаче не отказват родопската хубавица от мечтата. След като я късат на изпитите от Журналистическия факултет, тя започва да се образова сама: учи езици, стенография, правоговор… Един ден решава да застане пред телевизията и започнала да чака шефа – цял ден. Нещата после така се подреждат, че днес всички знаят коя е Мира Добрева.

И много важно за нея е, че не е прескочила нито едно стъпало в своето развитие. Както и че знае как се гони мечта.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html