петък, 26 април 2024 г.

Бой между служители на НСИ – единият е в болница

Снимка: БГНЕС

Бивш служител на Националния статистически институт твърди, че е бил бит от свой колега на работното си място. В момента в институцията тече проверка на случая. Човекът е напуснал НСИ преди месец и вече се е устроил на нова работа, съобщават от Нова телевизия.

„Преди два месеца още бях началник на отдел в НСИ. Друг началник отдел имаше задача, която е работа на неговия отдел, но я вършех аз доста време, но в този момент аз имах много работа и трябваше той да си я свърши. Тръгнахме към зам.-председателя да се обясним какво точно става и в коридора на НСИ той тръгна след мен, чух го как се затичва и като се обърнах, той скочи върху мен и с удар ме свали на земята“, разказва потърпевшия.

„Преди това му бях казал единствено, че ще отида при зам.-председателя за задачата и чух как той казва, че щял да ми счупи главата, но не смятах, че наистина ще ми посегне“, посочи той.

„След като ме нападна, се наложи колегите да викат линейка. Имам проблеми оттогава с главата, лежах в болница пет дни с мозъчно сътресение“, разказва човекът.

Човек очаква, че в такава ситуация ще институцията ще го защити, щом е жертва, но ръководството реши, че трябва да защити колегата на всяка цена, а мен ме викаха на дисциплинарен съвет. А агресорът си продължава да си е началник отдел в НСИ, явно според ръководството няма никакъв проблем той да удря други хора, коментира той.

Дори НСИ обжалва решението на НОИ, че в този случай става дума за трудова злополука, коментира още човекът.

От НСИ се въздържат от коментар докато не изяснят случая.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html