събота, 27 април 2024 г.

Бойко Рашков отвърна на обидите на ГЕРБ за „милиционерщината“ с факти и получи наказание

Председателстващият днешното заседание на парламента Йордан Цонев наказа с порицание депутата от „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков. Повод бяха негови реплики към Марин Маринов от ГЕРБ, който критикува проекта на бившия вътрешен министър за промени в НПК. Маринов обаче не използва кой знае колко сериозни доводи, а предпочете да използва любимите епитети на Борисовата партия по адрес на Рашков – „милиционер“, „милиционерщина“, „комунист“.

В законопроекта на Рашков депутатът от ГЕРБ Марин Маринов прозря „стремеж на връщане на милиционерщина от най-мракобесните времена, които някои бивши комунистически следователи явно не искат да забравят“.

Последваха агиткаджийски пререкания от място между ГЕРБ и Бойко Рашков, след което Рашков излезе на трибуната.

„Когато говорите за милиционери, имайте предвид, че засягате Младен Маринов, който е завършил милиционерско училище в Пазарджик. Аз не съм завършил милиционерското училище в Пазарджик. Второ, аз много уважавам всяка една професия, включително уважавам професията на хората, които се занимават с пожарогасене, обаче предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар, защото много след началото на демократичните промени членът на БКП Бойко Борисов е останал член на тази партия, излязъл е от МВР точно на правното основание, че не желае да се политизира от любов към БКП. Когато говорите за комунистически следовател, комунистически архитект, комунистически инженер, имайте предвид и това“, отговори Рашков.

Реакцията на председателстващия Йордан Цонев бе светкавична и той наказа бившият вътрешен министър с „порицание“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html