понеделник, 29 април 2024 г.

Социалният министър с отговор към БСП: Проектът е одобрен по времето на Гьоков

Снимка: БГНЕС

Социалният министър Лазар Лазаров коментира заявлението на БСП, че ще подадат сигнал до главния прокурор за злоупотреба с евросредства:

„Сигналът, който се твърди, че е внесен в прокуратурата, е за един проект, който е създаден и одобрен от предходното редовно правителство. Тогава министър е Георги Гьоков, този проект е одобрен и от ЕК. Ако Гьоков е бил против, то той е имал всички налични инструменти, за да реагира, но не го е направил“, цитиран от Новини.бг

По думите на Лазоров този проект е особено важен, не само защото ще може да осигури независимост на хората в неравностойно положение, но той е обвързан и с Плана за възстановяване.

Когато дойдохме с моя екип – не бяха предприети действия за реализирането му, а това поставя под риск второто плащане по Плана за възстановяване. Всяко действие по проекта е одобрено от МС и от ЕК, категоричен е той и добавя, че са създали екип и са предприели всички дейности, за да може да се реализира той. По думите му са се обърнали към всички кметове, за да се предоставят свободни държавни земи и свободни общински сгради. Ние търсим точно определени помещения, каза социалният министър и добави, че те търсят достъпна обществена срена, развита инфраструктура и голям пътникопоток. Предприети са действия  тези изисквания да бъдат изпълнени, подчерта още той.

Лазаров разкри, че са оценени 13 оферти от независим оценител, който е направил независима пазарна оценка.

Той изказа благодарността си към БСП, че е дала трибуна, за да популяризират този проект.

Лазаров разкри, че социалните помощи вече ще бъдат отпускани по нов ред.

Той пожела успешна предизборна кампания на партиите у нас и в часност на БСП, като напомни, че едва ли кампания на гърба на служебното правителство ще бъде успешна.

Лазаров отговори още, че до този момент с него не са водени разговори да остане на поста си, но досега винаги е бил част от служебните кабинети.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html