понеделник, 29 април 2024 г.

Четирима украинци са задържани за вандализъм в село Кранево

Снимка: БГНЕС

Областният управител на Добрич Здравко Здравков съобщи, че четирима украински младежи са задържани за вандалски действия в почивна база в центъра на село Кранево, община Балчик. Те са установени по време на рутинна проверка от служители на дирекция „Държавна собственост“ към Областна администрация – Добрич. Подаден е сигнал на телефон 112.

Двама от тях са малолетни, а другите – непълнолетни. Те са рисували със спрей по стените. При проверката са установени счупени прозорци, врати, панорамни стъкла. По думите на Здравков щетите не са нанесени само днес, а и в предходни дни. Двама от младежите са били на покрива на сградата, излагайки на риск живота си предвид метеорологичните условия, каза още областният управител.

За задържаните е известно, че са колоездачи, които са в Кранево „на много дълъг лагер“, допълни Здравков. „Най-вероятно пребивават в България като бежанци, но нямам още подробна информация. Явно са без родителите си, защото са дошли възпитатели, които да дадат обяснения“, уточни той.

Сградата е бивша почивна база на Държавното автомобилно предприятие, което вече не съществува, каза Здравков. В момента функционира и се стопанисва от областната администрация, която има сключен договор с охранителна фирма. При предходната проверка – преди около четири месеца, базата е била в „прилично състояние“, допълни областният управител.

Областната администрация ще подаде жалба в Областната дирекция на МВР за по-нататъшни действия спрямо украинските граждани.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html