събота, 27 април 2024 г.

Корнелия Нинова: От липсата на редовен кабинет губят хората и България

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че хората и България губят от това, че няма да има редовно правителство. „Забавят се доста важни процеси, тези четирите приоритетни, които ние определихме“, добави Нинова, след като върна на президента Радев третия мандат неизпълнен.

Тя заяви, че на конгреса на партията ще се реши дали да падне забраната за коалиция с ГЕРБ, и то ако изобщо някой от социалистите го повдигне като въпрос.

„Винаги сме заявявали, че БСП подкрепя категорично парламентарната република като форма на управление на държавата“, категорична бе тя.

„Не можахме в този парламент да приемем бюджет за 2023 г., а през него можеше да овладеем инфлацията, да увеличим доходите, да се преборим поне малко да с неравенство и бедност; не успяхме законите по ПВУ, както и съдебната реформа“, посочи още тя.

На въпрос относно това дали Нинова смята неуспехът на третия мандат като провал на БСП, тя твърдо заяви: „Не. Не можа да се състави правителство и с първия, и с втория мандат. Това е общ неуспех на 48-то н „Готови сме за кампания. Ще работим, ще обикаляме, ще говорим с хората. Провеждаме срещи всяка седмица из цяла България с хората – виждаме умора, апатия. Основна цел е да обединим хората и да покажем, че е важно да гласуват за бъдещето си“, допълни още тя.

„Ще има разлики на изборите. Няма да се повторят същите резултати“, каза още тя и потвърди, че очакват и искат правителство да има.

По думите ѝ е рано да се говори за експертен кабинет.

Тя посочи като виновни за провали всички институции, които участват в този процес – НС, партии и президентска институция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html