понеделник, 29 април 2024 г.

Жена блъсна с колата си 79-годишен велосипедист, той почина в шуменската болница

40-годишна жена е блъснала с колата си велосипедист, който по-късно е починал в шуменската болница, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Сигнал за пътнотранспортно произшествие по пътя от шуменския квартал „Дивдядово“ към село Мараш е приет на 21 януари, малко преди 18 часа. Към мястото на инцидента  са насочени екипи на полицията и Спешна помощ. Изяснено било, че водач на лек автомобил „Ауди А4“ с шуменска регистрация застигнал движещ се в посока към кв. „Дивдядово“ велосипедист и е ударен е от автомобила. Пострадалият 79-годишен мъж е откаран в тежко състояние в шуменската болница, където са установени черепно-мозъчна травма и фрактури на ребра. Малко по-късно мъжът е починал.

Водачът на лекия автомобил, 40-годишна жена, е правоспособна. Тествана е за алкохол, пробата ѝ е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

Това е третата тежка катастрофа със загинали в Шумен за няколко месеца. Както БТА съобщи, млад мъж и две момичета загинаха при катастрофа до Томбул джамия в Шумен на 23 декември вечерта. 22-годишна шуменка загуби живота си при катастрофа на 28 септември вечерта на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“ в града. Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест бе поставен 18-годишният водач Жечко Кюркчиев, предизвикал катастрофата, довела до смъртта на 22-годишното момиче и до телесна повреда на друга жена. С постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура мярката за неотклонение на Кюркчиев от „домашен арест“ бе изменена в „парична гаранция“ в размер на 25 хил. лв.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html