понеделник, 29 април 2024 г.

Катрин Тасева ражда син от сладкарски бос

Със Станислав Сивков

Златното момиче Катрин Тасева е на път да се сдобие с най-голямата титла в живота си – тази на майка. Очаква се тя и избраникът й – сладкарският бос Станислав Сивков да гушнат син, чието име засега пазят в тайна. Щастливата вест обяви самата грация, изтъквайки, че въпреки стремежа да е под прикритие, вече мнозина знаят, а и промените във визията й са видими.

В момента тя е на специален хранителен режим, изграден от диетолог, който се опитва да изкорени вредните й навици, а именно гладуването, липсата на вечеря и приемът само на вода и салата. Качила е 10 кг, които обаче са били постепенни и в нейн плюс, пише “Галерия”. Чувства се спокойна, а причина за това е радостта, която ще изпитат едва след няколко месеца. Двамата вече се в трепетни приготовления – обзавеждане на детска стая, купуване на дрехи, аксесоари и пр. Според запознати Тасева е изчистила всички детайли, но от страх или суеверие, пази подробностите от светлините на прожекторите.

Предложението за брак в Пловдив

С усмивка си спомня деня, в който казва „да“ на бизнесмена, а причината за това са десетките й предположения, че нещо ще се случи. Преди да се озоват на центъра в Града под тепетата, двамата имат разговор, в който мъжът я моли за коледна фотосесия. „Това е много нетипично“, казва гимнастичката, която проследява историята, а именно – промените в поведението му, изчакването на приятелите му, преоблечени като Дядо Коледа, в студа, желанието му да я остави за малко и т.н. По-късно леко се ядосва на публичната изява, тъй като смята момента за личен и интимен. „Когато го видях да пада на коляно му казах: „Да, да! Ставай, ставай!“. Заобиколиха ни непознати, започнаха да снимат, не успях да се отърва от медиите“, казва още Тасева. Двамата сядат да се почерпят, тъй като поводът е двоен, в същия ден бъдещият татко празнува и рожден ден. Истинската суматоха обаче настъпва, когато напористи пловдивски журналисти се опитват да вземат интервю от красавицата, буквално минути след като се съгласява да премине в отбора на омъжените жени. В рамките на по-малко от час, излизат статии, от които семейството разбира какво се е случило.

Ако върнем лентата назад, двамата се събират случайно, така както го пише съдбата. В интервю от преди години Катрин споделя, че една от мечтите й е да има собствена пекарна, изобилстваща от лакомства и бутикови десерти, в които спортистите да се глезят, а днес шеговито може да се похвали, че целта е изпълнена. За своя рожден ден, през октомври миналата година, тя отива не къде да е, а в софийската сладкарница на Станислав. Когато служителката разпознава прословутата ни грация, първата й стъпка е да уведоми шефа си. Той, разбира се, проявява желание да проведе личен разговор с Тасева, предлагайки й бизнес, а именно – тя да получи комплимент, а той реклама в социалните мрежи. Комуникацията им потръгва, срещите зачестяват и така до мига, в който започват да делят един покрив в Асеновград. Бебето пък е логичната и планирана стъпка, когато двама души са сигурни в чувствата и бъдещето си. Началото на Катрин обаче е било трудно. „Това е нещо ново и непознато, различно от моята същност. Аз съм енергична, активна, обичам да работя… А първите три месеца само лежах и спях, не можех да се повдигна от леглото и дивана. По-късно се почувствах по-добре. Сега съм по-свежа“, издава бъдещата майка. Тя разбира за бебето зад граница и по-точно работна визита във Финландия. Именно там прави теста, който се оказва положителен.

Но колкото и да обича пътешествията било то от личен или професионален характер, Тасева ще наложи временно своите ограничения, за да допринесе за своето здраве и това на бебето.

Разбира се, няма да се откаже от работата си с деца. В художествената гимнастика тя има много отличия от най-големите първенства – сребърен медал от Световно, сребърен и два бронзови от Европейско, сребърен и бронзов от Европейски игри, златен, 11 сребърни и 8 бронзови от Световни купи…След Олимпиадата през август преустанови своята славна кариера, но разви менторските си умения. А любопитна подробност е, че обучава дори деца в Индия. Това се случва онлайн, като Тасева е направила график на срещите им, тя говори и показва, следейки техните резултати и напредък. Страхува се да изнася класове навън, поради факта, че дестинацията е далечна, а хората различни.

С Николай Щерев, който загуби битката с ковид през 2020 г.

Припомняме, че преди да изкачи върха в живота и работата, тя преживя тежко загубата на Николай Щерев, с когото също бе сгодена. Той си отиде едва на 33 години, покосен от коронавирус. „Няма думи, които да опишат, колко много боли… Знаете ли какво е да се отпуснеш в прегръдките на тази планина от сила? Знаете ли какво е прегръдка да ти е дом! Обятията му да са ти къща. Да те пази от вятър и студ, от всичко лошо да те пази… с ръцете си. Колко хубаво е да се отпуснеш и да си позволиш за малко да не си силна. Само за малко“, бе споделила Тасева… Днес тя с тъга си спомня за красивите години, в които двамата са били едно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html