понеделник, 29 април 2024 г.

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската тенис-звезда Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Австралия в третия кръг, където беше победен от Новак Джокович в три сета – 7:6 (9:7), 6:3, 6:4. Това е 10-а победа в 11 мача за Джокович срещу българина.

Срещата продължи три часа и 7 минути, като първият и третият сет преминаха границата от един час игра. Димитров не игра никак лошо през цялото време, но някои минимални грешки и класата на противника му оказаха влияние върху развоя на срещата. Особено впечатляващо беше връщането в борбата в третия сет, който тръгна ужасяващо за Григор, но след това върна два пробива и държеше напрежението до самия край. Следващият съперник на Джокович ще бъде Алекс де Минор от Австралия.

Срещата започна много лошо за българина, който допусна пробив още в първото си подаване. В първите три гейма Григор демонстрира в много малки периоди агресия и бързина, като все пак взе от втори опит първото си подаване. Сценарият не се промени до 3:5, но след това Григор показа мощ и характер в 9-ия гейм, спасявайки три брейк-бола преди да го вземе. След това върна пробива за 5:5 и изпрати този сет в тайбрек. Всъщност първата ракета на България можеше на два пъти да стигне до пробив и 7:5, но в крайна сметка сърбинът спаси подаването.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html