понеделник, 29 април 2024 г.

Проверяват имотите на 28 телефонни измамници от района на В. Търново

Снимка: БГНЕС

Проверяват се имотите на 28 телефонни измамници от района на В. Търново, съобщиха от МВР. Мярката е в рамките на осъществяващата се мащабна полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, уточнява БТА.

В хода на операцията се проверяват адреси и лица, за които има данни, че са извършители на престъпления, както и лица от криминалния контингент, каза пред журналисти старши комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на полицията във Велико Търново. В операцията участват сили от полицията и жандармерията, от Регионалната инспекция по околната среда и водите,  Регионалната здравна инспекция, Националната агенция по приходите (НАП) и Регионалното управление по горите.

В сутрешните часове са били проверени 345 лица, 242 моторни превозни средства, съставени са 18 акта по Закона за движение по пътищата. В ранните часове в Полицейското управление в Горна Оряховица са доведени 28 души, на които са били връчени документи от НАП във връзка със започнали проверки по отношение на имотното им състояние и доходите им. За тях има данни, че са свързани с телефонни измами. Ако се докаже престъпна дейност, те ще бъдат задържани, посочи старши комисар Машов.

В хода на операцията са изградени 14 контролно-пропускателни пункта на територията на цялата област, задържани са извършителите на осем престъпления, като продължават дейностите за доказване на престъпната им дейност. Образувани са две бързи производства – едно за притежание на наркотици, другото – за водач, управлявал автомобил, след употреба на наркотични вещества. Установени са две издирвани лица.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html