понеделник, 29 април 2024 г.

Николай Денков: Връщането на мандата е оправдание да не бъдат приети важните реформи

Снимка: БГНЕС

По думите на Николай Денков връщането на третия мандат е оправдание да не бъдат приети важните реформи

„Това, което се случи днес, е естествен завършек на това, което видяхме в началото на това Народно събрание“,  коментира пред журналисти в парламента Николай Денков, номиниран за министър-председател от „Продължаваме Промяната“ с втория мандат. Поводът за коментара му е случилото се с третия проучвателен мандат за съставяне на правителство – от левицата обявиха, че ще го върнат в понеделник.

Според Денков връщането на третия мандат е добро оправдание да не бъдат приети важните реформи. Той сравни ситуацията с началото на работата на 48-ото Народно събрание и избора на председател.

Вежди Рашидов бе избран за председател на 48-ия парламент с подкрепата на ГЕРБ-СДС, „БСП за България“, ДПС и „Български възход“. Днес на лидерска среща в зала „Изток“ по покана на левицата се отзоваха ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“. Денков констатира, че последователно по важните гласувания въпросните политически сили са били заедно и визира промените в Изборния кодекс и смяната на председателя на Сметната палата.

„Събраха се заедно и казаха, че след следващите избори ще управляват заедно. За мен единственият въпрос, който остава, е за какво ще правим следващи избори, ако те днес се врекоха, че ще работят заедно и ще направят правителство, защо не го направят сега?“, попита Денков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html